maanantai 3. kesäkuuta 2013

Mahtava viikonloppu! ~ kisapostaus


Kirjotin tämän tosiaan eilen, mutta netti lopetti kokonaan toimimasta, enkä jaksanut muokata, joten se on missä muodossa on.. :p Ratsastuskuvat on pätkitty videolta ja laatu ei siksi paljon päätä huimaa.. Kiitos kuitenkin kaikista kuvista ja videoista Julialle!:)


  Mitä mukavinta iltaa, jotain pitäisi teille taas saada kerrotuksi.. Ja kerrottavaa tältä viikonlopulta löytyykin, sillä olin kisoissa! Ihan ensin tässä on (ainakin pitäisi näkyä...) lyhyehkö kooste kisoista. Lauantaina oli ohjelmassa Kantin kanssa raviohjelma ja sunnuntaina 50cm. Röllillä hyppäsin 70cm.


  Kävelin lauantaina kisapaikalle, onneksi saatiin Mirka ja Väinöpoika seuraksi, niin ei tarvinut yksin köpötellä. Kun pääsin paikanpäälle, Kantti kyttäs ihan kaikkea... Kesti hetki päästä maneesiin verryttelemään ja kun sinne päästiin, niin tulin alas ja talutin kierroksen käyntiä näyttäen Kantsalle joka nurkan. Menin selkään ja aloin verkkaamaan, oi miten se liikkui ihanasti eteenpäin ja oli hyvin ohjalla! Suussa oli kolmipalat, olympiat kun on noissa jutuissa kielletty.. Kun mentiin radalle, kiersin uraa ja tein ympyröitä, sitten annettiin ohjeet, että saa alottaa, olin ihan ensimmäinen ratsastaja koko kisoissa.
Prosentteja kertyi 61,053 ja pisteitä 116, selitän radan nyt tarkemmin läpi. :)

Tässä linkki PiPuRan raviohjelmaan, niin tiedätte missä mennään!:)
Tultiin käynnissä sisään, oli vähän kiemuraista matkaa, niinkuin arvostelussakin lukee, pysähdys oli Kantin pysähdykseksi hyvin rauhallinen. Näistä molemmista 6.
Siirryin vähän C:n jälkeen harjoitusraviin ja tuntui kun hevonen ei olisi edennyt mihinkään, käänsin lävistäjälle ja liike tuntui jo paremmalta. Tästäkin 6.
R:stä lähti sitten keskiympyrä, joka ei ulottunut ihan uralle asti, joten siitä varmaan vähän jotain rokotusta.. 6.
Sitten piti istua ympyrän jälkeen alas, mutta minä likka jatkoin keventämistä! Unohdin ihan täysin alas istumisen ja jatkoin koko rata leikkaa, siinä piti jo keventää. Numerona 5 ja  paperissa lukee "Unohdit istua alas, koko rata leikkaa kuitenkin rento ja tasainen.
Jatkelin keventelyä ja taas tuli keskiympyrä. En taaskaan käynyt ihan uralla ja saatiin 6. Istuin alas ja siirsin C:ssä käyntiin, kaarsin radan poikki MIS -tiellä, paperissa lukee siirtymän kohdalla "7 pehmeä" ja kaarron kohdalla "7 rento". Jeeee, ekat seiskat! :)
E:stä taas harjoitusraviin, heppa ei taas tuntunut etenevän kulman läpi, käänsin keskihalkaisijalle ja sitten eteni hyvin. :) "7 linjalla, siisti".

Yleisvaikutelmasta kaikki 6 pisteen juttuja, istuntaan kommentoitu "Pehmeät avut. Lisää ryhtiä ylävartaloon." mua ärsyttää mun hartiat, ne on ihan lytyssä ja yritän aina muistaa ryhdistäytyä, mutta hartiat valuu alas. :/
Tuomarina meillä oli Kati Sillanpää ja paperissa lukee "Olet valmis seuraavaan luokkaan ! =)". Haha, laukka ei ole vielä C:n tasoista.. :D

Koulurata kokonaisuudessaan: Estepäivä olikin vähän mielenkiintoisempi... Ratsastelin Röllin paikanpäälle ja kaveri ratsasti Kantin. Julia toimi kisahoitajana ja ilman Juliaa olisin ollut pulassa! :p Heti kun tulin paikalle, tein nopean verkan (ravi-laukka) käyntiä oli turha enää vääntää, kun oltiin jo kävelty 6km paikanpäälle. Hyppäsin ristikon pari kertaa toiseen suuntaan ja annoin kävellä. Kantti tuntu tosi kivalta ja meni hyvin eteen. :) Tänään meillä oli nivelkuolain. Otin vielä muutaman hypyn ennen suoritusta niin, että ehdin kävellä hetken ennen menoa.
Olin taas luokassa ensimmäisenä ja kun esteitä korotettiin, näytin Kantille käynnissä joka esteen. Saatiin lähtömerkki ja nostin laukan ja tultiin kolmelle ensimmäiselle esteelle laukassa. Ensimmäistä estettä se kyttäs ja mietti hetken, että onko hyppäämättä, hyppäsi kuitenkin. Toiselle esteelle tie meni pitkäksi ja hevonen meinasi liirata ohi. Koitin korjata liikettä parhaani mukaan, tie kolmosesteelle oli kuitenkin tosi vino. Jatkettiin kolmosesteen jälkeen ravilla. Olisin voinut nostaa laukan, mutta sitten radalle olisi tullut liikaa ylimääräistä sähläystä ja kiitoravia, niin totesin, että mennään nyt vaan ihan rauhassa. Vitoselle taidettiin päästä laukassa (?) Viimeiselle esteelle lähdettiin vähän kaukaa, mutta yli mentiin. :) Ravailin pitkän sivun ja nostin laukan samalla kun pilli vihelsi uuden lähtömerkin: uusinta tulisi heti perään.

Uusinnassa oli vain kolme estettä ja niille oli vaihtoehtoina tosi tiukat tiet tai tosi pitkät tiet. Meidän tarkoitus ei ollut tulla hakemaan voittoa hiki hatussa ja tein uusinnassakin rauhallisesti hyvät, pitkät tiet. Hidastahan se oli, mutta halusin hepalle jäävän hyvä mieli kisoista. Meidän luokassa ei ollut kuin kolme ratsastajaa, yksi yli 18v. ja kaksi alle 18v. Meidän piti olla toisia, mutta sitten kisatoimikunta tajusi, että tässähän palkitaan erikseen yli ja alle 18v. Saatiin sitten jopa ykkösruusuke matkaan! :) Jee Hieno mies!<3
Esterata kokonaisuudessaan:Ensimmäinen este oli edessä, tunsin, että nyt Rölli tarvitsee pientä rohkaisua ja koskin vähän raipalla lavalle. Hyppy oli hyvä, se mitä tapahtu sen jälkeen... Sitä en menisi kehumaan. :D Ponilta katosi ratti JA jarru! Se juoksi täyttä vauhtia toiseen päähän, missä kaikki kaverit oli. Kentän toisessa päässä ei meinaan ole aitoja, joka vähän tuon ponin kanssa kisatessa pännii.. Noh, eikun ohjat käteen ja takasin radalle. Toki meidät siinä hylättiin, mutta sain ratsastaa radan loppuun. Tulin suoraan toiselle esteelle, enkä uskaltanut patistaa ponia kovin paljon, ettei se sinkaise takasin kamujen luo, kielto tuli. Uusi laukannosto ja uusi yritys. Nyt mentiin yli, sitten tulisi heti 3 este. Pidättelin paaljon, koska poni tuntui kamalasti kiihdyttävän, onneksi otti pidätteet vastaan. Rata jatkui tasaisena ja meni ihan hyvin, kunnes tulin 6 esteeltä. Tunsin jo ennen kuudetta estettä, kuinka poni tulee lähtemään kohta. Liikutin kuolainta jo hypystä alkaen ja ohjasin 7 esteelle. Sille esteelle hyppy oli jo ihan kummallinen ja alastulo vielä kummallisempi. Sitten taas mentiin, onneksi rata loppui, mutta kamalaa kun poni vaan juoksee päin muiden hevosia. Eipä siinä paljon mitään tee kun hevonen oikeasti päättää lähteä... Nivelkuolaimella..... Käänsin ponin vielä takaisin radalle ja siirsin raviin. Tarkoituksena ravata vielä pois radalta hallitusti, ettei sille jäisi fiilis siitä, että ratsastajan kuskaaminen toimii.

Ykkösesteen jälkeen...

Joku hemmo tuossa vieressä sanoi kovaan ääneen "Poistui radalta",
mulkasin sitä siinä vaiheessa sillai "Ihanko tosi?!" :D
Osattiin hypätä nätistikin :) 4 este


7 este...


ja taas mennään... Hauskaa mulla silti näyttää olevan :D

Kooste Röllin radasta:

En saanut viedoa upotettua.. :pYhteenvetona viikonloppu oli ihan superhyvä! :) Vaikka Röllin kanssa saatiinkin hylätty, mutta päästiin rata loppuun, melko nätisti. Kantti esitti mahtavia suorituksia molempina päivinä verrattuna siihen, miten kouluratsastustreenit oli mennyt parina ed. päivänä.. Hyvät ponit kuitenkin!:)
Laitan vielä jotain muita kuvia kisoista ja valmistautumisesta ymym. :)


Molemmilla oli tämmönen estekisoissa,
aika taiteellista.. :D2 kommenttia:

  1. oisitte Kantin kans suorittanu meit paaljooon paremmin sen C'n. Et ehkä te voisitye mennä sinne... Häpeän

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en usko, ei kai se nii huonosti menny ? :o

      Poista