perjantai 13. maaliskuuta 2015

Viimeinen treeni ennen sunnuntaita

Tänään kävin kentällä treenaamassa viimeisen kerran ennen sunnuntaita. Eilen päädyin käymään Lucaksen ja sen omistajan kanssa kävelyllä, pitkästä aikaa pimeällä ja huomenna mennään maastoon, tarkoitus mennä melko kevyesti, kuitenkin kaikki askellajit läpi.

<3
Älkää välittäkö mun kärpäs-look:ista, pakko suojata silmiä, kun häikii. :D

Pyysin äidin kuvaamaan meitä, kiva saada pitkästä aikaa kuvamatskua! Kaikki kuvat siis © Äiti. Kävelin kentälle metsien kautta n. 15min. Heti sinne päästyäni nostin jalustimet kaulalle ja hain rentoutta hevoseen (ja itseeni) hieman pidemmällä ohjalla. Tein aluksi hetken käynnissä ja siirryin sitten raviin. Keskityin omaan istuntaan, pyrin käyttämään vatsalihaksia sen sijaan, että olisin tarrannut jaloilla kiinni. Tämä menee nykyään ihan hyvin, laukassa pystyin tänään istumaan ensimmäistä kertaa ilman jalustimia! Ennen ei ole vatsalihakset siihen riittänyt. :D Tein lävistäjiä aika paljon ja taivuttelin kulmat aika laajalla kaarteella = en mennyt kovin syvälle kulmiin.Otin sitten jalustimet takaisin jalkaan ja tulin ympyrällä. Tarkoitus oli väistättää takaosaa ympyrällä ulos, saada hevonen astumaan sisätakajalka alleen. Tein ensin kerran käynnissä, sitten muutaman kerran ravissa. Aloitin oikeaan suuntaan, joka oli Onnille selvästi helpompi. Huomasin saavani paremman väistön aikaan, kun en lähtenyt kääntämään vartaloani turhaan, silloin hevonen astui voimakkaammin sisätakajalallaan. Vaihdoin suunnan ja tein saman: ensin kerran käynnissä ja sitten ravissa. Onni on jäykempi vasemmalle, joten sain tehdä enemmän töitä väistättääkseni sitä. Sain kuitenkin ihan hyvän väistön lopulta ja jatkoin saman tien laukan vaikeampaan suuntaan. Helpompaan on mukavampi lopettaa. :)

Tässä näkyy hyvin selvästi astuminen sivulle.


Laukassa Onni oli aika samanmoinen kuin ravissa, tein väistön muutaman kerran ja vaihdoin suunnan. Eron tunsi heti. Oikeassa suunnassa väistäminen onnistui pienemmillä avuilla ja se tuli helpommin kuin vasempaan. Videoilta katsottaessa huomaan kuitenkin ihan ok väistöt kumpaankin suuntaan. Onni oli koko treenin läpi tosi rauhallinen. Alkuverkaksi tehty rentouttaminen saa joka kerta hevosen rauhalliseksi oikeastaan koko treenin ajaksi, aion hyödyntää tätä myös kisoissa verrytellessäni!


Koska itsellä ei kestä hermot enää tän videon upottamiseksi tähän, niin !TÄSSÄ! siihen linkki. Videolla näkyy ravi- ja laukkaväistätys molempiin suuntiin, toiseen suuntaan myös käyntiväistö.

Ratsastin vielä lopuksi sunnuntain radan läpi, muutaman rikko ihan omasta huolimattomuudesta, täytyy olla tarkempi! Toisessa päässä pari estettä hämäsi Onnia, joka olisi mielellään täyskaarrolta lähtenyt lyhyelle sivulle niitä hyppäämään. Tein täyskaarron muutaman kerran heti uudestaan, jotta sain siitä ihan hyvän. Samoin radan poikki R:stä S:ään tein radan lopetettuani muutaman kerran uudestaan, että sain pysähdyksen suoraan. Kun sain sen hyväksi, ravasin muutaman kierroksen lävistäjiä tehden pitkillä ohjilla, annoin hevosen venyttää kaulaa pitkälle, ennen kuin lähdin kävelemään kotiin.

Lopputervehdykseen

Loppujen lopuksi suora pysähdys.
1 kommentti: