maanantai 6. maaliskuuta 2017

Muutoksen tuulia

En olisi koskaan ajatellut, että näin tässä käy. Sain "vahingossa" työpaikan. Amerikasta. Lähtö on näillä näkymin 18.3 eli alle kahden viikon päästä. Pääsen tällä viikolla vielä ostamaan lentoliput ja se on sitten sillä selvä. Viisumi on hommattu, laukun pakkausta jo ajateltu ja hevosellekin on keksitty paikka.

Tänään Onni pakattiin koppiin ja vietiin uuteen kotiin. Myymään sitä ei suostu kukaan meidän perheestä, mutta pihankoristeeksikaan ruunaa ei haluttu jättää. Niinpä Onni lähti ylläpitoon, 7km päähän meiltä kotoa. Poika viettää nyt elämäänsä Heidi Mäkisen ratsutallilla Heidin omana ratsuna ja tekee siinä ohessa osaavampien tunteja. Kun otettiin Onni autosta ja laitettiin tarhaan, se ei huutanut, ei riehunut, vähän uusi heinäloota jännitti, mutta muuten se oli oikein tsillisti. Ihan kuin olisi aina asunut siellä. Sitten se sai heinää ja alkoi tyytyväisenä syömään. Sinne se sitten jäi, heinää mutustamaan ja katselemaan uusia maisemia.

Käytiin räpsimässä tänään vikat yhteiskuvat.

Tuntuu hassulta olla kotona nyt vielä pari viikkoa ilman hevosta. Mitä sitä normaalisti edes tehdään?! :D Kunhan saisin kunnialla suoritettua vielä 2 kurssia koulusta, niin sitten voi lähteä hyvillä mielin!

Tosiaan, törmäsin sattumalta Facebookissa ilmoitukseen, jossa tarjottiin heppaihmiselle työpaikkaa USAsta. Innokkaana sanoin äidille: "Nyt kun ei olis koulussa!" Puoli tuntia pyörittelin asiaa päässä ja laskelmoin; jos voin lähteä Maaliskuun puolessa välissä, niin sitten voisin mennä. Pistin viestiä "Eihän siitä haittaa kysyä lisää.." -mielessä. No sain viikonlopun aikaa miettiä, että lähdenkö vai enkö. Vaikka vähän mietinkin, että uskaltaako, niin päätin lähteä.Työ on siis hevoskasvatustilalla ja työ pyörii varsojen/nuorten hevosten ympärillä (ravurit & peitsarit). Keväällä valvotaan kymmeniä varsomisia ja syksyllä valmistellaan 1-vuotiaat huutokauppoihin, jalostusoreja tilalla ei ole. Jos maaliskuussa lähden, töitä on tarjolla seuraavat 9kk, eli kotiin tulen jouluksi. Paikkana toimii Kentucky (hiljaa mielessä unelmoin Kentucky Derbyn visiitistä, mutta kattellaan..). Mikäpä sen parempaa kuin hevoset ja USA. Viihdyn lätäkön toisella puolella hyvin ja hevoset on se mun juttu.

Että semmosta. Bloggaus ei toivottavasti jää, se vain muuttaa vuodeksi Amerikan touhuihin. Kevään vapaapäivät menee varmasti kuvaten pikkuvarsoja aamusta iltaan.. :D

Sitten, kun siellä on hetken ollut touhuamassa, oisko mitään joku siihen työhön ja paikkaan liittyvä q&a?

8 kommenttia:

 1. Hei! Kerro ihmeessä kuulumisia Amerikasta sitten! Olisin itsekin kiinnostunut työskentelemään esim. juuri USA:ssa hevosten parissa ja mulla olisi paljonkin kysyttävää järjestelyihin liittyen. Voisikohan sulle laittaa esim. sähköpostia?

  Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi laittaa postiakin! :)
   isabella.tervonen@gmail.com

   Poista
 2. Ehdottomasti q&a ja mahdollisimman paljon matskua Amerikasta, oon niiiiiiin kateellinen! :D Mun unelma on muuttaa Amerikkaan ja haluaisin kovasti oman heppani mukaan, mutta vaikka se voikin olla mahdotonta olen silti enemmän kuin kiinnostunut Amerikan hevoskulttuurista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans haaveena mennä joskus jäädäkseen! Mahtava tilaisuus päästä näkemään, millaista siellä on olla mukana työelämässä, eikä vain lomailla. :)

   Poista
 3. En ole lukenut blogiasi ja bongasin tämänkin postauksen Hippolasta, mutta minusta on aina supermielenkiintoista lukea postauksia hevosduuneista ulkomailla! Eli ainakin minulta toive, että postaile ahkerasti :) Kun ei itse pysty tässä elämäntilanteessa lähtemään ulkomaille, niin blogien kautta pääsee haaveilemaan, että jos joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sattui just sopivasti löytymään mahis lähteä, niin oli pakko tarttua tilaisuuteen! Täytyy kyllä pyrkiä mahdollisimman aktiiviseen postailuun! :)

   Poista