perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 18. luukku ~ Keräilykohteena Schleich hevoset


Nuorempana keräsin paljon Schleich-eläimiä, en kuitenkaan ollut mikään himo kerääjä, joka osti jokaisen uuden konin. Ostin sen, mikä "sopi laumaan" ja näytti kivalta. :D Ne oli myös aina leikeissa mukana, nykyään tosin laatikossa sängyn alla. Yhtäkään en ole kuitenkaan myynyt, eikä se ole ollut ajatuskaan.
Hevosia ja poneja löytyy yhteensä 29, joista 9 on tammoja, 14 oreja/ruunia ja varsoja 6 (joista 2 oreja ja 4 tammoja). Koiria löytyy 3, niiden lisäksi omistan 1 lumitiikerin, 2 sonnia sekä 5 ihmistä ja läjän varusteita.

Keräily alkoi tinker-tammasta (oik.), jonka ostin vissiin ihan muuten vain. Sitten sain shetutamman (kesk.) lahjaksi hyvältä ystävältäni, vaikka ei tainnut olla edes synttärit lähellä. Siitä sitten innostuin ja friisitamman (vas.) ostin (tai siis mummi osti..:D) Ruotsista.
Ajan mittaa kokoelmaan pääsi nämä "vanhukset". Vasemmalta oikealle: lipizzatamman vatsaan on painettu vuosiluku 2001, shireruunalle puolestaan 2000, appaloosalle 2002 ja arabiruunalle myöskin 2000. Kohta jopa 16 vuotiaat papat (ja mummo) ovat jo pois kaupan hyllyiltä (niin kyllä suurin osa näistä mun heposta).
Olisin halunnut ostaa kaikki neljä pakettia, mutta varat riitti yhteen, joten päädyin esteheppaan, laukkaratsun, cowboyhepan ja kouluratsun sijasta.
Hevosia löytyy rotuun ja väriin katsomatta joka osastolta: on ruunikkoa, rautiasta, pilkkua, laikkua, mustaa, harmaata, kimoa... Rotujakin on shetlanninponista clydesdaleen. Tässä haflingerruuna sekä knapstruptamma.
Jokaisella hevosella oli oma nimi, siis oikea nimi sekä lempinimi. Myös ihmisillä oli nimet, kouluratsastaja oli aina paikan omistaja. Muutaman hassun muistan:
knapstruptamma - Hilma
arabiruuna - Glory
appaloosaruuna - Speedy
haflingerruuna - Vihtori
tinkertamma - Vesipisara/Sadepisara tmv.
En koskaan ostanut schleich tallia, sen sijaan minun ukki väkersi minulle mageen tallin puusta! Siinä oli isot ikkunat, lukittava (ja siis avattava/suljettava) ovi, käytävää ja karsinoita. Sen sai katosta kahdelta puolen auki, mikä tietysti helpotti asiaa. Mikä parasta, karsinoiden seinät sai pois ja takaisin ja niiden paikkaa sai vaihdeltua, eli sain tehtyä tallista juuri sellaisen kuin halusin! Lisäksi väkersin pahvista kaksi lisätallia, jotka myöhemmin lahjoitin kaverilleni. Sain karsinoihin kuivikkeita, kun pyysin ystävääni tuomaan puukäsityöluokasta purua.. :D


Tämä ori oli (ja on yhä) yksi suosikeista (ja muistaakseni viimeisin hankinta). Lusitano-ori, taisi olla kutsumanimeltään Lusi.
Tässä vielä lapsilauma ! Edessä oikealla shettisvarsa, vas. tinkervarsa ja sen takana lipizzaori. Taka-alalla oikealla ja keskellä ruunikot arabivarsat ja vasemmalla musta percheronori.
Onko kukaan muu ollut/on yhä tämän merkin kerääjä?

3 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Meiltä löytyy schleicheja monta korillista ja niiden lisäksi pari tallia sekä navetta :) Koskaan en ole laskenut kuinka monta eläintä meiltä löytyy, mutta uskoisin, että määrä menee jo reilusti yli viidenkymmenen... :D

    VastaaPoista
  2. Mulla oli aikoinaan noita hevosia yli 80kpl ja kaikki tallit, ratsastajat jne :D suurin osa on nyt myyty, muutaman jätin itselleni ja 10 vielä myymättä

    VastaaPoista
  3. Jos sulla tai jollain postausta lukevalla on myynnissä hyväkuntoisia, kauniita hevosia, voisin olla kiinnostunut ostamaan. Kuvat ja hintatiedot voi lähetellä spostilla kaskinenblogi@gmail.com ;)

    VastaaPoista