maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 21. luukku ~ Tavalliset kuulumisetTänään ajattelin pistää joulukalenteriin ihan tavalliset kuulumiset. Nukuin tosi pitkään ja herättyäni söin aamupalan, katsoin jakson Dexteriä ja sainkin jo lähteä talliin. Tarkoitus oli hölkkiä meidän uutta (vanhaa) vuokralaista vastaan. Nimittäin Luksu tuli takaisin! Ne, jotka ovat blogia seuranneet pidempään, muistavat ehkä tallin vuoniskaksikon. Luksu lähti keväällä/kesän alusta toiselle tallille, mutta palasi nyt takaisin.

Ravailin ja otin pätkän laukkaakin teitä pitkin kaveria vastaan. Olivatkin ehtineet yllättävän pitkälle! Onni ja Luksu vaihtoivat tervehdyspusut heti kättelyssä Luksun kiljunnan saattelemana. :D Käveltiin siis papan ja omistajan kanssa takaisin meille. Siinä kaikessa hössöttämisessa unohdin kylmätä herran jalat, jota sitten illalla paikkasin laittamalla linimentit jalkoihin.Jusu tervehti uutta tulokasta kaula kaarella, näytti jopa orilta sen ruunanrupsukan sijasta. Luksu on siis Jusun uusi tarha- sekä karsinanaapuri. Illalla poika oli vähän hämillään karsinassa ja pihaltakin tuotiin tavallisen Jusun sijasta tikittävä aikapommi.
Onnikin oli kyllä ihan porsas. Yleensä se kyllä ravaa pikkuravia sisälle, mutta ei anna narun kiristyä. Se ei sovi herran herkälle sielulle. Tänään se vain örisi, hypähteli etupäällä hieman ilmaan, yritti juosta ja kääntyili eteeni kun en antanut sen juosta. Väitän, että tuolla pimeydessä oli joku sorkkaeläin, jonka haju tunkeutui ratsun sieraimiin. Ei ollut ihan tavanomaista käytöstä ja metsä tarhojen takana oli ihan kammottava. :p

Luksu ei paljoa välittänyt muutoksesta, se oli heti kuin kotonaan. Kyllä se varmaan paikan muistaa, ei siitä ole kuin puolisen vuotta, kun se täältä lähti. Ja Onnin tervehdittyään (lenkillä) se piristyi hirveästi ja innostui oikein ravailemaan. Ikää papalla on 20 vuotta.

Kun Onni sitten pääsi sisälle, se kävi heti hyväksymässä uuden naapurin. Lucas siis asuu tallissa Jusun ja Onnin välissä. Kyllä siinä näytti pieni ja pyöreä vuonohevonen pieneltä tuommoisen goljatin vieressä! Ei voinut kuin hymyillä. :D

"Moi mä oon Onni, kuka sä oot?" Voin luvata, että kaikki heinä tuosta häkistä on aamulla syöty.. :D
"Ai nii sä oot Luukas.. Missä sää oot ollu näin kauan ??"

Ja sitten pakko kysyä vähän satula-asiaa! Jos joku tietää, että jollain on myynnissä (tai sinulla itselläsi on) ruskea koulusatula suoraan selkään (tai edes tietää, mikä malli voisi sopia). Vaatii oikeasti ison säkätilan ja leveän selkärangan tilan. 16,5-17,5 voisi olla aika soppeli, leveydestä en osaa valitettavasti sanoa muuta kuin tämän: käytössä on Sydneyn yleispenkki, jonka leveys on 33 ja se on aavistuksen liian leveä. Ratsastaja taasen vaatii syvän istuimen ja isot polvituet. Eikä hinta saisi ylittää kuuttasataa euroa, koska kustannan tämän itse, eikä rahaa vain ole enempään. Niin siinä tapauksessa vinkatkaa kommentoimalla tai osoitteeseen isabella.tervonen@gmail.com !
Pakko kysyä teiltä ISOsäkäisten omistajilta/vuokraajilta/tmv. että mikä satula teillä on käytössä (jos vielä koulusatula niin aina parempi)?

Tämän koulusatulan etsinnän olen jo luokitellut Mission Impossible:ksi, ei ole ihan helppoa hevosen ja minun vaatimuksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti