torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 3.luukku ~ Kotitallin esittely


Kolmannessa luukussa päästän teidät tallikierrokselle meille kotiin! Tallia en olekaan blogissa aiemmin kunnolla esitellyt, joten nyt kuvien sekä kuvatekstien avulla esittelen teille meidän tilukset! Muistakaa linkittää edelliseen postaukseen omat bloginne ja heittää kuvatoiveita!

Aloitetaan yksinkertaistetulla pohjapiirroksella. Punaiset lootat tosiaan karsinoita, sin. on pesukarsina, beiget näitä ihmisille tarkoitettuja tiloja. Ladossa sekä karsinoissa liukuovet, muut ovet normaalit.

Kun astumme ulos talon päätyovesta, näkymä mäeltä tallille on suunnilleen tämä. Tarhoissa kätevät heinälaatikot, jonka ansiosta hepat eivät sotke (yhtä paljon) heinää ympäri tarhaa ja jätä sitten syömättä. Lanta kärrätään siniselle lavalle ja puhtaat kuivikkeet harmaassa teltassa.
Edestä talli on tämän näköinen
Ladosta kuvattuna talli näyttää tältä. Talliin on siis "tuplaovet", tuosta ovien välistä on kulku tallikämppään (vas) sekä työkalutilaan (oik).


Varustehuoneesta on mahdoton saada hyvää kuvaa! Mutta tässä ovelta napattua kuvaa, tosiaan oikealla on neljä kaappia ja vasemmalla oven vieressä viides, sen lisäksi vasemmalla rivi punaisia loimien kuivatustelineitä. Jokaiselle hevoselle on siis oma kaappi ja ne saa halutessaan lukita.

Kuva peräseinältä, loput kaapit & sisään- ja uloskulkuovi. :D

Kaapeista löytyy kolme hyllyä. Kaapin saa tuunata omanlaisekseen: minulta löytyy ne kolme hyllyä (mahdollisuus siis ottaa pois jos haluaa); satulateline; kolme koukkua oikealla suitsille, apuohjille, juoksutusliinalle ym; lattialla on vielä kaksi koria täynnä tavaraa (suojat, pintelit ym), turvaliivi; raippateline ovessa ja raahasin nyt ruusukkeetkin meidän kaappiin, ei vie tilaa sisällä. Kaappiin mahtuu vielä toinenkin satulateline, jos tarvii!


Loimet mahdollista kuivattaa alarekillä, nostaa ylös katon rajaan tai klipata roikkumaan tuosta toisiksi ylimmäisestä pätkästä. Näillä kuivuu kätevästi myös pyyhkeet, satulahuivat, hanskat ymym.

Päätyovilta otettu. Vasemmalla ne kolme karsinaa, oikealla kaksi + pesari. Karsinoissa on automaatti vesikupit joihin tulee esilämmitetty vesi, ruokakupit, heinähäkit, ikkuna sekä turvekuivitus, jokaisessa ovessa on myös luukku, jonka voi halutessaan avata ja sulkea. Kuvasta näkyy hieman huonosti, mutta tallikämpästä (oik, pesarin vieressä) on kaksi pikku ikkunaa talliin.
Onnin karsinassa on mehupurkkilelu. :D Kuva on otettu jo aiemmin tänä vuonna, nykyään Onni asuu eri karsinassa.

Pesukarsinassa on kätevä ämpäriteline, koriteline sienille pesuaineille ym. pesujutuille sekä kaksi hanaa; toinen käytössä lähinnä vain kylmäysletkuille ja toinen kaikelle muulle. Käytävällä on myös yksi satulateline (näkyy juuri tuossa kuvassa :D), lämpömittari sekä ilmoitustaulu.

Omnomnom, heinää!

Kuva otettu meidän tontin reunalta, edessä näkyy tulevan(?) kentän pohja, sen takana tarhat, talli ja talonkin katto näkyy.

Tarhoja on viisi kappaletta, eli jokaiselle oma. Tarhat ovat lankatarhoja, joissa kulkee sähköt, sähköt saa kätevästi päälle/pois ladosta oven vierestä. Kolme tarhoista hiekkapohjaisia ja kolmessa tarhassa on puita suojaksi (ja naposteltavaksi..). Yhdessä tarhassa on vain iso kivi ja yksi on ihan tylsä ja tyhjä (tosin paras pohjainen).

Peruspollelle aidat ovat melko korkeat, Onnin kaltainen jättiläinen saisi päänsä sieltä kuitenkin yli. :D Edessä vanha sähköpaimenen suoja, raahattu siitä tosin jo polttopuuksi.
Vanha kuva, mutta samalta se näyttää, olohuoneen ikkunasta otettu kuva, kokonaisuudessaan paketti näyttää tältä!

Tämäkin viime talvena. Mutta saman metsäautotien varressa (millä siis asutaan) on meiltä parinkymmenen metrin päässä on pari peltoa millä saa ratsastaa (toinen on mäkeen, toinen tasainen). Niillä saisi kesäisin myös laiduntaa. Tuo iso mänty tuossa keskellä on lähemmä meidän taloa, jos käännät katsetta siitä vähän vasemmalle, voit erottaa meidän tallin. ;) Klikkaa kuva suuremmaksi jos ei näy!
Siinä se kaiketi olisi. Meidän oma talli. Ihanaa kun tallimatka on alle minuutin! <3 Pitäkää kivat loppuilta, minun täytyy lähteä leipomaan joulutorttuja äidin työpaikalle.. :p

2 kommenttia:

  1. tosi kiva talli teillä! toimivan oloinen kokonaisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on ollut kyllä just mukavan toimiva! :)

      Poista