sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Asioita sieltä, täältä ja tuolta

Mistähän sitä sitten taas alottaisi..?
Minä olen lähdössä keskiviikkona 30.9 Saksaan ! :o Hevoshommiin; hoitamaan, ruokkimaan, auttamaan, ratsastamaan ja jos hyvin käy niin kisaamaan. Kyseessä on koulu- ja kenttäratsastustalli, tilat ja paikanpitäjä vaikuttaa tosi mukavilta. Jos olen heille sopiva työntekijä, jään sinne pidemmäksi aikaa, mahdollisesti JOPA ensi syksyyn asti, mutta se nähdään sitten kun paikalle pääsen. Jos en ole sinne se oikea henkilö, saatan tulla takaisin hyvinkin nopeasti. Toivon todella paljon, että sopisin sinne ja saisin viettää siellä pidemmän aikaa! Jos näin on ja löydän kohtuuhintaisen kuljetuksen Suomesta Saksaan, Onni voisi tulla sinne perästä. Postausten Onnin kokoisen aukon tulee siis täyttämään Saksan hevoset. Lisää näistä jutuista sitten Saksassa!

Nyt kun olen käynyt Sarkolassa myös arkisin, on "vakio ratsukalustoon" kuulunut Onnin lisäksi suokit Nikke (ylh. oik.) ja Huuma (alh. vas) sekä lv Lauri. Pojat on kaikki ruunia ja suokeilla on saanut päästää aika reippaastikin muutaman kerran !
Tässä samainen Nikke, tosin vuosi on 2012 (joulukuu). Olin Niken ensimmäinen ratsastaja koskaan ja on ollut kiva päästä sen puikkoihin uudestaan! Kuvan ottanut Maikku.
Ja tässä vielä Huumanni thö Hullumiehen poika, olin kaiketi toinen ratsastaja tällä hevosella, talvi 2015. Kuvan ottanut Julia!

Onni etsii vuokraajaa, mahdollisesti jopa kahta, joka liikuttaisi sitä sillä välin kun olen poissa. Tästä klikkaamalla pääset ilmoitukseen ht.netissä. Äiti hoitaa tämän vuokraajapuolen, tottakai kertoo minulle jos joku sitä kysyy, mutta hän on tässä yhteyshenkilönä.

Inkeri haettiin tänään kotiin! Onni vaikutti niin iloiselta kun se kuuli Inkun hirnahduksen hevosautosta, se huusi heti takaisin ja käveli aidan vierusta Inkerin perässä. Ne on ollut niin hyviä kavereita, ehkä vähän liiankin riippuvaisia toisistaan.. Äiti ajoi Inkerin vielä Teivossa ja sai näppituntuman siihen millainen se on ajella. Oli siis opissa Sarkolassa. On se ollut siellä niiiiiin rauhallinen, olisin olettanut, että se säikkyy kaikkea jne. mutta kesä laitumella teki tehtävänsä ja tyttö muuttui paljon kesymmäksi. Ensimmäinen kengityskin sujui kivasti!
Vuokralaisia on enää 1 ja sekin lähtee keskiviikkona, eli kolme karsinaa odottaa asukkejaan..

Ensimmäinen kerta kärryt perässä.

Paita ja peppu aka Inkeri ja Huikee (sh-t), tyttöjen värit rotuihin nähden "väärinpäin" :D

X:nnes kerta, toinen tai jotain ilman 'apukuskeja' :)

Kotiintulopäivänä vika kerta Teivossa lenkillä, äiti puikoissa.
 Meidän talliin on myös muuttanut kissa. Se on ollut siellä jo reilun kuukauden. Ilmestyi yhtenä päivänä meidän pihaan ja n. viikon möllötteli ilman ruokaa (söi hiiriä). Sitten ostettiin sille ruokaa ja nyt se on asettunut taloksi. Se saa siis olla vapaana, ei me sitä meillä pakoteta olemaan, mutta ilmeisesti se haluaa täällä asua. Päivät se usein nukkuu heinien päällä ja yöllä lähtee pihalle, melko usein se tuo aamulla sitten hiiren tallin ovelle ja näyttää mitä yöllä sai. On tytöstä jotain hyötyäkin! Se on tosi ihmisrakas kisu ja usein odottaa ylhäällä, jossain meidän puuvajalla, että joku tulee ulos. Sitten kun ihminen ilmestyy ovelle, se tulee maukaisemaan ja lähtee ravaamaan häntä pystyssä kohti tallia ihmisen edellä. Nyt se on oppinut käyttämään kissanvessaa ja saa sitten talvella yöpyä kämpässä niin ei tule kylmä. :)

Kuvan ottanut äiti.
Huomenna menen vielä Sarkolaan viimeisen kerran auttamaan, olen siellä vaan n. yhteen ja sitten täytyy lähteä hoitamaan asioita. Tiistaina täytyy varmaan vielä shoppailla uudet tallilökärit ja pipo (!), nykyinen on niin kulahtanut ettei sillä kehtaa Saksaan lähteä.. Huomenna täytyy aloitella pakkausta ja pestä vielä vaatteita. Pikkuhiljaa se jännityskin sieltä alkaa kasvamaan..! On kyllä kiva lähteä ja kokemuksena tuo on varmasti aivan mahtava! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti