lauantai 10. lokakuuta 2015

Saksassa !

Eli, viime keskiviikkona saavuin Saksan maalle. Tulin heppahommiin Julia Mesternin tallille. Laskin tuossa, että täällä on yhteensä 34 (36 karsinapaikkaa) hevosta, joista 14 on meidän treenattavia (näistä 13 ratsastettavia). Paikat on aika mageet, löytyy maastoesterataa, estekenttä, koulukenttä, maneesi, hiekkatarhoja, laitumia, "rata" joka kiertää kentät, maastoradan ja tarhat, talli (20 paikkaa) + 2 ulkotallia (6&10 paikkaiset), 3 asuntoinen rivitalo työntekijöille, tallissa solarium ja maneesiin pääsee suoraa tallista... Paikoissa ei siis ole moittimista!
Asun siis samassa asunnossa yhden miehen kanssa. Tämä minun asunto on se 'kaikkien yhteinen', eli täällä syödään yhdessä, alakerrassa on siispä keittiö ja "olohuone", yläkerrassa on vessa ja kaksi makuuhuonetta.

Päästäkseni Bad Schwartauhun, oli selvittävä Saksan vilkkaimmalla juna-asemalla oikeaan junaan.. :D Onneksi paikalla työskentelevä henkilökunta oli ystävällistä..!


Tämä ja alempi kuva on maisema mun huoneen ikkunasta! Vas. näkyy maneesi, jonka kyljessä talli, edessä toinen ulkotalli ja takana olki/heinäkatos.


Toinen puoli.. :) Näkyy pala kouluratsastuskenttää ja myös se "radan" alku, joka kiertää paikkaa, oikealla, puiden takana laitumet.

6:30, herätyskello soi ja on pakko kavuta lämpimän peiton alta ylös. Syön vähän jotain ja lähden talliin, työt alkaa kello 7. Teen töitä toisen nuoren naisen ja tietysti Julian kanssa. Aamulla ehditään yleensä liikuttamaan 3-4 hevosta, joko juoksuttamalla tai juoksutus + ratsastus (Julia). Minun homma on siis varustaa hevosia, tarhata, juoksuttaa, ratsastaa, iltaisin tallin lakaisu silloin tällöin, tarvittaessa ruokinnassa auttaminen, varusteiden puhtaanapito ja hevosten hoitaminen muutenkin. Kun aamun hevoset on treenattu,viedään n. puolet hevosista ulos.

Taulun avulla pysyy helposti laskuissa, montako heppaa on vielä jäljellä!

Kun kello näyttää 9, on aika palata sisälle ja kattaa aamupalapöytä. N.9:30 työt jatkuu... Yleensä tässä vaiheessa pääsen/joudun, miten sen sitten ottaa :D, ratsastamaan. Olen noista 13 ratsastettavasta käynyt läpi 8, tosin kahdella vain kävelyä ja yksi jolla menin alussa lähti tallilta.
Ratsastan paljon Julian kanssa läheisellä maissipellolla tai vaihtoehtoisesti käydään kaikki kolme henkilöä metsässä. Päästään nyt syksyn mittaa varmaan myös rannalle ratsastamaan! Jee!

Aamusumussa, taustalla osa estekentästä, tässä osassa pelkkiä maastoesteitä.
12 aikaan hevoset haetaan sisälle, ne saa päiväruuat ja ennen kahta loput hevosista menee ulos. Nuoret (0-3v) ja pari vanhinta hevosta ovat laitumella koko päivän. Minä ja Claudia (se 'toinen nuori nainen') ei olla ainoita hevosten tarhaajia, joten yleensä tarhauksen aikaan voidaan varustaa ja lämmittää hevosia Julialle. Ennen taukoa puhdistetaan varusteet ja kannetaan ne paikoilleen. Kahdesta kolmeen meillä on tauko, syödään lounasta ja saadaan hetkeksi rentoutua. Lounaan jälkeen on jäljellä yleensä vain 1-2 hevosta.


Charlyn selässä ilman satulaa koulua, toinen työpäivä.

"GP":n selässä, Sean käsihevosena, n. tunnin kävely rataa ympäri kisoja edeltävänä päivänä.

15:00 on aika palata talliin, jolloin varustetaan viimeiset hevoset Julialle valmiiksi. Sitten harjaillaan kaikki hevoset (siis ne 14, ei kaikkia 34 ! osa yhä pihalla joten harjaus myöhemmin), siinä samalla laitetaan loimet päälle (yöt alkaa olemaan aika lähellä nollaa astetta, myös sisätalli on tosi kylmä). Luppoajalla voi pestä ruoka- ja vesikuppeja, luutia hämähäkinseittejä kaltereista ja seiniltä, puhdistaa loput varusteet, milloin mitäkin keksii tai pyydetään tekemään. Viideltä hevoset tulevat taas sisälle ja loputkin voi harjata ja 'takittaa'. Kuudelta hepat saa iltaheinät, jonka jälkeen lakaistaan käytävät ja päivä on pulkassa.
Varmasti unohdan jotain, mutta päivien perusrunko on tätä mallia. :)

Ikkunamaisemaa mun asunnon päädystä :)

Vapaapäivä !

Ratsastuksista jonain päivänä enemmän fiiliksiä. Ehkä joskus kuviakin. Mulla on vapaapäivä kerran viikossa, joten postaustahti varmaan hidastuu siihen 1x vko..
Kotoa on kuulunut uutisia, Onni on löytänyt kivan vuokraajan, joka käy 3 kertaa viikossa! :)

Charlyn kanssa alkukävelyllä :)

Pätkä radasta taas Charlylla.

Tallissa asustaa 3 kissaa, emo ja sen kaksi poikaa, joista toinen kuvassa. Oikealla Seanin kanssa eilen loppukävelyllä.


Laitan vielä pari kuvaa viimeviikonlopulta, kun pääsin seuraamaan livenä paikanpäällä elämäni ensimmäisiä kenttäkisoja (maastokoetta en siis ole ennen livenä nähnyt). Kyseessä oli Holstein-Hampurin alueen seniorikenttämestaruus (tai jotain sinnepäin) ja Julia oli mukana kolmella hevosella. Kahdella jatkoi sunnuntain maastoradalle. Olin mukana molempina päivinä, ehkä enemmän tiellä, kun apuna, mutta kai sitä joskus oppii.. :D Ja ainakin sain parit kuvat siinä välissä räpsittyä.
Julia oli johdossa lauantain jälkeen GP:llä ja sunnuntaina varmisti itselleen mestaruuden! Hyvään tiimiin päässyt töihin..? ;)


Koulukoe Seanilla

Estekoe Seanilla

Ilokseni kilpailuissa oli mukana suomalaisratsukko! :)

GP odottaa vuoroaan heppa-autossa..

Grand Prix maastokokeessa

wrooooooom


oma lemppari voittokuvista :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti