lauantai 9. huhtikuuta 2016

Hevoset 2016 #1

Lauantai aamu starttasi oman aamutallin tekemisellä. Jusu vietti viimesistää päiväänsä meillä, sillä illalla messujen jälkeen se pistettiin autoon ja vietiin takaisin Teivoon. Ilokseni se oli ollut maanantaina ihan hyvä ajaa, ei mitään kikkailuja, ilmeisesti se tarvitsi vain aikaa. :)

Messuille lähdin kahdeksan jälkeen, tarkoituksena nähdä Christopher Wegeliuksen vetämä esteklinikka. Klinikat on aina ollut meikäläisen must see -listalla. Niistä saa usein poimittua kivoja tehtäviä ja vinkkejä omaan treeniin, jotenkin myös se motivaatio kasvaa kuudella.. ;)
Klinikassa kiinnitettiin paljon huomiota siihen, että hyppyyn lähdettiin oikealta paikalta. Ei liian kaukaa, ei liian läheltä. Hevosen tuli olla avuilla, etenkin ulkoapujen merkitys kaarteissa korostui.


Ihmisiä messuilla oli heti aamusta hyvin paikalla. Siitä huolimatta en osannut varautua siihen, miten paljon meitä tuli olemaan kun päivä eteni pidemmälle.. Ihan julmettu määrä! :D Tänä vuonna sai notkua aidoilla myös katsomon edessä (varsinkin lauantaina, sunnuntaina siitä ajettiin enemmän  pois), jolloin valitettavasti alimmat penkkirivit eivät nähneet areenalle.. :p


Rotuesittelyt jäävät yleensä katsomatta, tänä vuonna kuitenkin notkuin kameran kanssa rotuja katsomassa. Erityisesti vuonohevosia ja friisiläisiä oli ilo seurata. Ja sattuipa löytymään yksi Onnin kaimakin, nimittäin toinen lusitanoista oli ristitty myös Onniksi!
Suomenhevoset ei ole ihan se minun rotu, siitä huolimatta työhevossuuntaa edustanut Janssoni oli todella herttainen! Taisi olla muunkin yleisön suosiossa tämä karvapallo.
Messujen suloisin ratsukko :3
Onnin kaima Onni
Rotuesittelyn jälkeen lähdin haahuilemaan ihmismassan sekaan ja katselin ympärilleni. Mitä missäkin on, löytyykö jotain ostamisen arvoista (kyllähän sitä löytyisi vaikka mitä, mutta kun miettii mitä sitä oikeasti tarvii.. :D). Lauantaina en ostanut mitään - muuta kuin ruokaa, yksin shoppailu on jotenkin tylsää.. Palasin takaisin katsomon penkeille esteluokkia seuraamaan. Kuvista ei oikein tullut maata eikä kuuta tuolta paikalta, mutta en olisi löytänyt enää parempaakaan paikkaa, sillä joka pieninkin aukko oli täytetty.
Kyllä iski epätoivo, kun AT-ratsastuspilatesnäytöksen ratsastajat istuvat hievahtamatta satulassa. Hetken ratsukoita suu auki toljotettuani totesin, että minusta tulee esteratsastaja, en koskaan kykene tuohon. Vaikka täytyyhän sitä esteratsastajankin osata istua ja käyttää kroppaansa oikein, mutta mutta.. Tästä näytöksestä löytyy vain videopätkiä, samoin issikkanäytöksen lopusta vain pari videota, joten tässä pätkä siitä (jos upotus ei näy klikkaa tästä)!


Suomenorien kavalkadi oli kyllä lauantain suosikki! Kuten mainittu, suokit ei ole mun juttu, mutta suokkiorit on usein tosi mageen näkösiä! Jotenkin orit on muutenkin mun mieleen, en tiedä mikä niissä puhuttaa.. Istuin katsomossa, mutta kävin räpsimässä välillä parit kuvat aidalla. Ja jos joku väittää, ettei suomenhevoset osaa hypätä, niin eiköhän heti todisteta nämä väitteet vääräksi tällä klipillä! ;) (Jos video ei näy, klikkaa tästä.)


Valjakkoajonkin ehdin vielä seuraamaan loppuun asti, ennen kun piti jo hölkkiä autolle ja suunnata nokka kohti Teivoa. Mun oli nimittäin tarkoitus tavata äiti ja isäpuoli (ja Pusu!) siellä ja päästää kaikki sisälle. Valjakkoajoa on hauska seurata, siinä on yleisö aina mukana. Musiikki ja hurraukset saavat hyvälle fiilikselle, vaikka suoritus ei niin hyvin olisi mennytkään.


Ja ihan kun tässä ei olisi tarpeeksi kuvia, niin KUVASIVUSTOLLENI (linkki) on tulossa nämä sekä lisää materiaalia. Sen lisäksi messuista tulossa toinen postaus, joka sisältää sunnuntailta kuvia sekä videopätkiä ja ostosten esittelyä. :)

2 kommenttia:

  1. ootko jo arponut joulukuun arvontojen voittajat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen. Voittajan nimi mainittu uusimmassa postauksessa.

      Poista