lauantai 25. kesäkuuta 2016

Porin reissu

Perjantai 17. päivä, vihdoin koitti se päivä, että pääsin Marin mukaan raveihin! Sanoin jo joskus viime keväänä, että voisimpa joskus lähteä kuvailemaan Frankkerin lähtöä, mutta ori loukkasi jalkaansa ja pääsi vasta nyt takaisin tosi hommiin. Ravit oli Porissa, joten meidän piti lähteä viimeistään neljältä. Harjasin F:n valmiiksi ja tarkastin listan tarvittavista tavaroista läpi vielä starttipäivänä moneen kertaan. En ole koskaan ollut yksin vastuussa tästä hommasta enkä todellakaan halunnut unohtaa mitään. Pakkasin kielisiteitäkin kaksi, jos toinen vaikka sattuisi menemään poikki. :D

Ajomatka sujahti ohi yllättävän nopeasti. Porissa sää oli samanmoinen kuin Teivossa, pilvinen, melko lämmin ja hieman sateinen. Meidän tallista oli mukana myös Linda, joka lähti matkaan puolisen tuntia ennen meitä. Oria kun ei viitsi laittaa samaan autoon tamman kanssa, tai ainakaan tätä yhdistelmää. Linda oli viereisessä katoksessa, mikä toi oman lisämausteen hommaan. Frankkeri tunnisti heti oman tallin tamman ja oli tosi orina paikalla. Viriteltiin heppojen väliin loimesta "väliseinä", joka onneksi teki tehtävänsä ja rauhoitti villiä poikaa.
Kun herra oli valjaissa ja Mari kärryillä, ehdin kuvailla Lindan lämmittelyä ja seuraavaa lähtöä, joka sattui olemaan monte lähtö! Niitä on hauska seurata. :) Tykkään jostain syystä Porin radasta tosi paljon.

Jätkät seuraa kun naiset vetää montea :D


Linda oli lämmittelyssä oma itsensä. Katselin takasuoralta vielä F:nkin lämmittelyn ja ihan hyvinhän tuokin näytti hölkkivän. Korvat pystyssä ja pirteästi ainakin! Sanoin lämpän jälkeen Marille, että taidan juosta Lindan lähdön jälkeen etusuoralle kuvaamaan Frankun juoksun, sen manatun lähtölaukan, joka menisi pitkäksi.. ;)
Näitä kuvia oli hauska ottaa, tykkään "leikkiä" tarkennuksella! :)

Lämmityksen ja lähdön välissä oli sopivasti aikaa katsoa, että tavarat on suunnilleen omissa paikoissa ja kääriä pintelit. Missään vaiheessa ei ollut kiire, sai tehdä kaikessa rauhassa, vaikken minä hirveästi tehnytkään. Lämmittelystä takaisin tullessa pojassa oli vielä virtaa jutella tytöille. Tai siis tytölle, Lindalle, joka huomaamattomasti yritti jutella takaisin. Pian olikin aika jännittää Lindan lähtö. Linda oli lähdössä 5 ja F heti sen jälkeen lähdössä 6.
Linda avasi reippaasti, pääsi takasuoralla joukon vetäjäksi ja taipui lopussa toiseksi tehden hyvän juoksun.
Viimeisellä lenkillä

Lähdin hymyssä suin käppäilemään etusuoralle ja sinne päästyäni suomenhevoskatras marssi esittelyyn. Odotukset ei ollut kovin korkeat, lähes vuoden starttitauko tarkoittaisi väistämättä pirteää hevosta ja lähtölaukan mahdollisuutta. Tasainen suoritus riittäisi omistajille (ja tälle katsojalle) vallanmainiosti. Kun lähtöauto kiihdytti pois hevosten alta oli pakko hymyillä, F ei laukkaa! Se pääsi lopulta hyvään paikkaan parijonossa ja hyökkäsi kolmannelle radalle viimeisellä kierroksella takasuoralla. Sieltä se pungersi tosi hyvin ja ehdin jo toivoa tuleeko voittomatsiin. Ei nyt sentään, mutta taisteli itsensä hienosti toiseksi! Kaksi kakkosta! Ei huonompi Porin reissu. Täytyy lähteä useammin mukaan ravireissuille. ;)

Lähdön voittaja, Costello
Nippa nappa toinen!

Kävelin takaisin katoksille ja näin Marin Frankun kanssa kävelemässä ja näytin peukkua. Takaisin sain leveän hymyn ja peukun. :D Tauolta palattiin paremmin kuin hyvin ja jalat on olleet sen jälkeen *kop kop* hyvät.Kotimatkalla meinattiin ajaa hirvikolari, kun aikuinen naaras päätti juosta tien yli. Kaikki 5 istuttiin autossa hiirenhiljaa, yksi puhui puhelimeen, mutta hiljeni, kun näki hirven syöksyvän pusikosta. Kuin hidastetussa elokuvassa hirvi harppoi asfaltilla, me vain katsottiin ja odotettiin, että osuuko vai eikö osu. Auton ja hirven väliin ei loppujen lopuksi jäänyt paljoa 1,5m enempää, mutta onneksemme jäi juuri tarpeeksi. Jos perässä olisi tullut toinen tai tämä hirvi olisi tehnyt päätöksensä tien ylityksestä sekuntia myöhemmin, olisi ollut tarjolla hirvenkäristystämuhennosta suoraa konepelliltä..

Tallille päästyämme lisäilin vielä hevosille heiniä, autoin tavaroiden purkamisessa ja suuntasin kotia kohti.


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hienoja kuvia. Onnea hienosta juoksusta. Onneksi ei tullut hirvimuhennosta.

    VastaaPoista