torstai 30. heinäkuuta 2015

Lajin vaihto?

Opettaa Onnille "länkkärityyli" ja alkaa pelaamaan pooloa? ;) Saisin kyllä pelata Suomessa ihan keskenäni, kun ei täällä kukaan pelaa pooloa.. Joka tapauksessa, pääsin Amerikassa ratsastamaan poolohevosilla! Pikaiset nimi-kuva esittelyt hevosista, jotta tiedätte mistä selitän.

Hevoset:

xx ruuna Kat

xx ruuna Woody

xx tamma Leila

xx ruuna Magic
argentiinalainen xx tamma Noche
Kaikki hevoset on tosi mukavia ratsastaa ja hoitaa, ne on niin rauhallisia. Hevoset varustetaan traikkuun kiinni sidottuna ja siinä ne tönöttää, vaikka irti päästäisi.
Pääsin ratsastamaan kaikkia hevosia, treenaamaan kierroksia yhden tai kahden hevosen voimalla, hyppäämään, taivuttelemaan yksinkertaisia koulukiemuroita ja maastoilemaan. Pääsin myös seuraamaan poolomatsiharjoitusta ja auttelemaan hevosten hoidossa.


Poolomatsissa, alkua odotellessa. Vasemmalta: Woody, Magic & Kat


Pooloa pelaamaan lähti tallin ruunat. Paikalle päästyä totesin, että pelto on ihan valtava! Audriana näytti miten poolosuitset laitetaan ja laittoi Magicin valmiiksi. Hän varusti myös Woodyn ennen ottelua. Ensimmäisenä ratsastettiin Magic, sitten Woody, Kat ja vielä Magic uudestaan.
Kun tuli aika ratsastaa Magic uudelleen, vettä alkoi tulla kuin saavista kaatamalla! En ole koskaan nähnyt niin pahaa sadetta ! Pakattiin tavarat ja hevoset ja poistuttiin paikalta.

Pylväs oikealla on toisen pään maali, vasemmalla reunassa näkyy hevosen vieressä toinen pylväs (=toinen maali), siinä voi katsella pellon kokoa..! :D


Eteensä ei paljoa sateessa nähnyt..

Magic & Audriana pelaamassa.
Kaikki hevoset on ratsastaessa tosi mukavia. Ne tekee juuri mitä pyytää ja toimii pienillä avuilla. Yleensä.. toki niitä laiskoja päiviä löytyy, jolloin saa puskea liikkeelle.. :D Ei ollut väliä oliko western suitset pitkällä vipuvarrellisella kuolaimella, poolosuitset vai nivelkuolain, kaikki tuntui käyvän.



Nochella ratsastin muutamalla ensimmäisellä kerralla, sen jälkeen pysyttelin pääasiassa ruunien selässä. Leilalla hyppäsin kerran, siitä hommasta tamma vaikutti kyllä tykkäävän. Lemppareiksi leimautui ehkä kuitenkin Woody ja Magic. Woodylla oli makeeta päästää radalla vähän reippaampaa ja sen hypyt alkoi loppua kohti sujua aina vain paremmin. Magic oli muuten vain niin mukava ratsastaa, niin helppo kun on Onniin tottunut. Sen kanssa toimi sileällä työskentely melkein parhaiten. Se oli myös hevosista isoin, säkä lähempänä 170cm.
Treenasin myös välillä ratsastaen yhtä ja toinen käsihevosena vierellä juoksemassa.

vroooom.. Kaasuteltiin pari pätkää viimeisenä päivänä



Kat:lla oli ehdottomasti ihanin laukka, kun keinuhevosen kyydissä istuisi !



Ratsuna Kat & käsihevosena Woody

Huolimatta hevosten laukkaratsun urasta, jokaista saa huoletta ratsastaa löysällä ohjalla, ne ei ryöstä tai muutenkaan kuljeta mihinkään. Ja tuntuu, ettei niillä lopu kunto ikinä!

Tässä näkee hyvin Woodyn lihaskunnon.. Ei paha!
Ratsastus joelle (Connecticut river) Magicillä

Oli ihana päästä ratsastamaan kuumuudesta ja kosteudesta huolimatta! Kyllä se on semmonen laji mihin ei ihan heti kyllästy. Viimeisenä päivänä sain vielä kortin omistajilta, jossa he kiittivät avusta ja antoivat yhteystietojansa. Täytyy laittaa joulukortti postiin tai jotain. ;)

Rantauduin tänään aikaisin Suomeen, huomenna haetaan Onni ja Inkeri kotiin. Tänään meidän talli sai 2 uutta vuokralaista, niistä myös lisää huomenna! Ihana nähdä oma "pikku"jätkä pitkästä aikaa, sitä mulla Amerikassa suurin ikävä oli!

Kuvista kiitos serkulleni Elisalle (kuvat joissa minä ratsastan ja hevosten "esittely" pääkuvat, paitsi Magic)! Muut napsin itse. :)

2 kommenttia:

  1. Moikka! Olisko sulla jotain sähköpostiosoitetta josta sut saisi kiinni ? :)

    VastaaPoista