lauantai 1. elokuuta 2015

Uusia turpia ja ikäviä uutisia

Nyt se on kotona! Onni ja Inkeri haettiin eilen kotiin. Heti huomasin, että lihaksethan siltä on tippunut.. Kaikki se työ mikä niiden eteen tehtiin laski viemäristä alas.. Eipä tarvi paljon antaa herralle laidunlomia enää. No, onpahan taas tekemistä..

Onni vaikutti ihan tyytyväiseltä, kun tepasteltiin se hakemaan. Oli se niin väsyneen näköinen ja kaula täynnä pihkaa, ilmeisesti lauman pomon homma on väsyttävää puuhaa. :D Kotona harjasin hepan pikaisesti ja selvitin sen jouhet. Tänään parturoin niskasiilin takaisin niin Onnille kuin Inkullekin. Nuori neiti tulee luultavasti näkymään syksyn aikana enemmän postauksissa, kun sitä aletaan ajamaan takaa. Se on myös kasvanut kesän aikana valtavasti. Tällä hetkellä säkäkorkeus n. 145cm ja lautaskorkeus n. 150cm. Ja tammahan on virallisesti vasta vähän yli vuoden. Emä on n. 160cm ja isukki 170cm, taidetaan saada toinen goljatti Onnin kaveriksi.. :D

"Nääksä tuol on joku!!"
"Iiik ! Äiti kato sä ja kerro onks turvallista"

Kotona huomasin, että Onni vähän ontuisi oikeaa etujalkaa. Mainitsin asiasta äidille ja kokeilin jalkaa päältä päin. Se ei ollut lämmin eikä turvoksissa. Kavion pohjassa ei näkynyt mitään. Hoidettuani Onnin, laitoin sen takaisin tarhaan ja se asetti jalkaa hassusti eteen (painoa pois jalalta). Oireet näyttävät hyvin pitkälle samalta kuin Inkerin kaviopaiseen aiheuttamat oireet kevättalvella. Tänään ontuminen oli voimakkaampaa ja kavio hieman lämmin. Kengittäjä on tulossa muutenkin huomenna, joten hän luultavasti osaa sanoa onko kyseessä kaviopaise. Huomista siis odotellessa..
Muuten heppanen on ollut oma itsensä, läpsyttää yhä alahuulta ja harrastaa kaikkea mitä ennenkin. :)

Kyllä sillä on elefantin korvat!

"Ittelläs on elefantin korvat..!"
"Eksää nää, mää yritän syödä ?"
"No jos sekunnin poseeraan.."
"Hei Inkku vaa hengaa ton ruskeen tyypin kans.. Mäki haluun tutustuu !"
Inkeri pitkäpää :)

 Kuten edellisessä postauksessa lupailin, nyt pari kuvaa tallin uusista asukeista! Paremmat tekstit hevosista tulee Muut hevoset -sivulle, kunhan opitaan vähän herroja tuntemaan. En osaa heistä vielä muuta sanoa, kun että fiksuja kavereita.

Ruunikko on 3v. ruuna, Charmant KS. Rodultaan FWB, hyvin rauhallisen oloinen nuori mies.
Musta on 2v. welsh cob ruuna Valhallas Fellini. "Vekki" on varsinainen touhottaja, vaikka hyvin kiltti. Vielä keväällä tallissa asustaneet vuonohevoset eivät asu meillä enää. Tallin keski-ikä laski heti sopivasti, Inkeri 1v, Vekki 2v, Charmant 3v ja Onni 10v. toimii iän nostajana. :D

Charmant KS
Kovasti hymyilyttää, kun Inkku tuli kotiin.. ;) Taisi toimia kun tuntuivat heti tulevan hyvin juttuun keskenään!

Valhallas Fellini
 

Katsotaan, mitä kengittäjä sanoo jalasta..! Selvitäänkö omatoimisella hoidolla vai tuleeko klinikkareissu.. 

2 kommenttia:

  1. Moi, sulla on ihan mielettömän kivan näköinen heppa ja mielenkiintoinen blogi :)! Liityin juuri lukijaksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Täytyy tsekkailla sunkin blogi joku päivä ihan ajan kanssa. :)

      Poista