sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kovaa ja kaukaa

Niillä eväillä mentiin tänään estekisoissa. Kisat oli harjoitusestekilpailut, jotka järjestetiin Pinsiön puskaratsastajien (yhdistys) toimesta Pinsiön ratsutilan maneesissa. Luokkavaihtoehdot oli junnumestaruus 40cm ja sennumestaruus 70cm. Minä tietysti 19 vuotiaana 180cm hevosella sennumestaruudessa. :D Verkkaryhmässä oli minun lisäksi 1 ratsastaja, mutta luokassa 2 (kisasivat samalla ponilla sennumestaruutta, toinen meni junnujen verkassa).

Sin. perusrata, pun. uusinta. Numero aina sillä puolella mistä lähestytään.


Maneesissa aloin heti ravailemaan ja ravailinkin jonkun aikaa. Onni oli pirteämpi kuin koskaan kotona esteverkassa. Otin parit pysähdykset ja kokosin ravia molempiin suuntiin. Laukkailin muutaman kierroksen ja parin ympyrän ennen ensimmäistä hyppyä, se lähti aika kaukaa. Toinen hyppy samalle esteelle aika läheltä, samoin kolmas. Jätin sen suunnan sitten siihen. Toiseen suuntaan ravailin taas hetken ja sitten laukassa aika heti hyppyihin. Este oli okseri, mutta laskettiin pystyksi toiselle ratsukolle ja päätin tulla sen niin myös. Seuraavalla kerralla tulin sen okerina. Annoin hevoselle pitkää ohjaa, sillä muistin olevani toinen lähtijä. Olinkin kuitenkin ensimmäinen ja sain kerätä ohjat heti takaisin. Tuomarille tervehdys ja pilli vihelsi, Onnin korvat kääntyi, se ihan varmasti tiesi mitä on edessä.

Minä en ole yli vuoteen käynyt estekisoissa, joten keskittyminen radalla kului täysin siihen, että osasin kääntää oikealle esteelle ja laukka säilyi (vaikka sitä ongelmaahan ei meillä esteillä kyllä ole). Laukka pyöri mielestäni ihan kivasti melkein koko radan ajan, esteelle Onni imi hirveästi ja vastaan sai taas pidellä. Ykkösen hyppy lähti kaukaa ja kakkonen tuli aika pohjaan. Toinen linja (3 & 4) tuli ihan fiksusti ja sain paikat ihan hyvin ratsastettua. Viidennen esteen jälkeen unohdin, että seuraava este tulee niin pian ja meidän käännös valui ulos, mutta selvittiin perus rata ilman pudotuksia.

Kuvat videolta napattu, parempia kuvia tulossa esille mahdollisesti myöhemmin.

Uusinnassa, tai toiseksi vaiheeksi sitä vissiin pitäisi sanoa, innokkuus esteelle nro 8 oli taas kunnolla pidätettävissä. Minun tie kasilta ysille meni seinän ja 3. esteen välistä, mutta samaan aikaan vuoroaan odottava ratsukko oli tulossa sieltä, ei varmaan tajunnut, että olen sieltä tulossa. Mahduttiin sitten siitä just sopivasti ohi, vähän Onni meni varovaisesti siitä ohi, mutta jatkoi sitten samalla innolla eteenpäin. Ysin jälkeen vasta Onnin laukka tuppasi lössähtämään ja sain pyytää enemmän. Siinä vaiheessa tajusin, mitä kaikkea muuta piti tehdä kuin vaan ohjata. :D Kympille tultiin taas vähän lähelle, mutta viimeinen hyppy tuli ihan hyvin. Videolta huomaa, että ohjat roikkui vähän pitkinä koko radan, mutta me selvitettiin rata puhtaasti! Tuplanolla!


Väisteltiin sitten toisen ratsukon rata ja sen jälkeen junnut tuli palkintojen jakoon. Ravailin maneesia ympäri ennen kuin ne alkoi oikeasti jakamaan palkintoja. Meidät sitten tituleerattiin Pipuran seniorimestareiksi 2015 ja otettiin kunniakierros oikealle. Taas jos olisin päästänyt, niin olisi se voinut heittää pukinkin. Ruusukekin tippui matkasta. :D Saatiin lisäksi ruskeat ratsastussukat, eli just oikean väriset! Jos joku ei ole huomannut, me mennään tällä ruskea-valkoinen -linjalla.
Normaalikokoisten hevosten 40cm on sama kuin Onnille 70cm, ja siksi se vähän hosuu enemmän. Kotona huomaa, kun esteen nostaa metriin, se alkaa itsekin vähän miettiä, että mistä se voi ponnistaa, ei voidakaan lähteä 2m aikasemmin. :D

Palkintojenjaossa ilmeisesti iloinen kuski :D
Kotona hoitelin vielä Onnin jalkoja, illalla täytyy laittaa vielä kavioihin tököttiä ja kääriä jalat. Seuraavissa estekisoissa saa kyllä kisata jo 80cm, katsotaan mitä vauhtia edetään sinne metriin asti.. :D Täytyy kai kisata vielä kun kesää on jäljellä. En usko, että meidän heppa-auto on käytössä talvella, joten se aika käytetään sitten perusratsastukseen. Minua on koulukärpäsen sijasta puraissut estepaarma, sillä into hypätä on suuri. Kyllä se koulukärpänen vielä tulee takaisin, innostus minulla vaihtuu säännöllisen epäsäännöllisin ajoin..!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti