torstai 20. elokuuta 2015

Kuluneen viikon kuulumiset


Ollaan tehty viimeisen viikon sisään mukavasti erilaisia juttuja Onnin kanssa. Sunnuntaina kokeilin ohjasajoa ensimmäisen kerran. Aluksi se vähän katteli, että miksi mä sen takana kävelen, mutta tottui ajatukseen aika nopeasti. En tehnyt sitä kuin n. 20 min, joten ei se kovin liikunnasta käynyt. :D
Ilmoittauduin myös koulukisoihin, ne on äidin kaverin tallilla lauantaina.
Maanantaina ajattelin mennä rennosti koulua.. Mutta kentän viereen oli tuotu kolme mustaa lihansyöjälammasta, jotka määkäisivät (olivat siis ensimmäiset 20-30 min piilossa sisällä, mutta tulivat sitten pihalle vaanimaan Onnia) pari kertaa ja sittenhän IHAN KAIKKEA piti alkaa kyttäämään. Onni ei vielä ilmeisesti nähnyt mistä ääni tuli, joten kaikki esineet ja asiat kentällä ja ympärillä muuttuivat sapelihammastiikereiksi. Sittenhän se ei enää keskittynyt mihinkään. Kun sain kahden askeleen hyvän pätkän puolen tunnin vääntämisen jälkeen, heitin pitkät ohjat ja poistuin kentältä. Sitten se näki ne lihansyöjälampaat ensimmäistä kertaa ja pysähtyi kuin seinään. Hevonen ja lampaat vain tuijottivat toisiaan. Koko hevonen tärisi ja tunsin sen sydämen hakkaavan satulan läpi. Puolassa ei ilmeisesti ole lampaisiin törmätty. :D

Tiistaina hevonen sai rentoilla vapaalla, itselläkin oli niin huono mieli maanantain treenistä.

Eilen tein jotain, mitä en olekaan vielä tehnyt. Ratsastin Onnin kaksi kertaa, aamulla 9 aikaan käytiin kävelyllä pitämässä seuraa Vekille omistajineen ja iltapäivällä lämpöä uhmaten hypättiin vähän. Päätin jo aiemmin, että hyppään rataa. Lähinnä todistaakseni itselle ja ennen kaikkea huolissaan olevalle äidille, että Onni pysyy käsissä radan ajan. Ensi viikon sunnuntaina olisi siis tarjolla estekisat Pinsiössä, johon olisi myös tarkoitus osallistua.
Päivä oli tosi kuuma, joten verkkasin aika nopeasti ja rennosti, muutaman kerran puomin yli ja askellajit läpi. Sitten otin pari hyppyä ensin lankkuesteelle (4,9) ja sitten kolmoselle (Radasta kuva vähän alempana). Onni on alkuverkassa aina estepäivinä hyvin lahna, se ei jaksaisi edes ravata. Sitten kun este lyödään eteen, niin täytyy kuskin alkaa painamaan jarrua.
Verkan jälkeen annoin Onnin hengähtää ja kävelin muutaman kierroksen. Ei enää kiinnostanut herraa ne lihansyöjälampaat, kun oli esteitä hypättävänä! Aina se menee korvat tötteröllä yli mistä vain, jos vähän pelottaa, hyppy on isompi, mutta yli mennään!
Suunnitelmana oli tulla koko juttu kerran ratana läpi ja jos joku menee huonosti, ottaa se radan jälkeen uudestaan, ellei hevonen lähtisi viemään 6-0 radan aikana.
Ensimmäinen sarja tuli ihan kivasti. Pyrin ratsastamaan kaarteissa eteen ja ponnekaampaa laukkaa, jolloin esteelle sain odottaa (ja pitää vastaan ettei mene ihan ralliksi..). Kolmoselle ponnistuspaikka osui ihan hyvin kohdalleen. Nelosen ja vitosen väliin tuli neljä askelta. Jos olisin jaksanut purnata, olisin tullut sen uudestaan ja tullut reippaammin, jolloin neljä olisi sopinut tai ottanut kiinni ja tullut viidellä, mutta muuten hypyt oli ihan jees, joten annoin sen olla. Tie kutoselta seiskalle meni aika sisäpohkeen läpi jyräten, lapa edellä. Viimeiset esteet meni hyvin.Onni näyttää pikkuselta tässä kuvassa :D
Otin linjan kutoselta seiskalle uudestaan, nyt sain kaarteessa pohkeen läpi, mutta hyppy seiskalle jotenkin lössähti, Onnin etujalat kolautti puomin alas, minä retkahdin kauniisti eteenpäin ja ohjat löystyi kilometrin verran. Onni otti siitä nokkiinsa ja heitti pienen pukin. Minä ilman toista jalustinta yritän istua äkkiä pystyyn. :D Äiti nosti esteen takaisin ja tulin vielä pelkän seiskan. Päästiin kentältä pois vasta, kun äiti talutti herran sieltä pois. Se raukka ei uskaltanut ohittaa kottikärryjä, jotka oli siirretty eri kohtaan. Ja sitten tuli ne lihansyöjälampaat.. :D Pihasta kun päästiin, alettiin kävelemään kotiin. Onni ei sano mitään traktoreista, rekoista, lumiauroista, autoista, moottoripyöristä tmv, joten en ollut huolissani, kun kuulin mopon tulevan meidän takaa. Vastaan tuli samaan aikaan auto peräkärryn kanssa. Mopopoika sitten fiksuna ajatteli, että kyllä tuosta ehtii tuon konin ohi ennen tuota autoa ja suhautti vähän liian lujaa vähän liian läheltä ohi. Onni alkoi teputtaa ja halusi juosta karkuun, mutta otin kiinni, jolloin se suostui paikalla teputtamiseen ja käänsi perän ojaa kohti.. Onneksi on fiksu hevonen, ei voi muuta sanoa !
Lenkin jälkeen Onni pääsi viileään suihkuun sekä jalkojen ja kavioiden hoitoon. Illalla käärin vielä sen jalat ja laitoin linimentit sinne alle.

Tänään olisi tarkoitus käydä rennolla maastolenkillä, huomenna kevyttä menoa pellolla, lauantaina kisat ja sunnuntaina herra on varmaan vapaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti