perjantai 7. elokuuta 2015

Lapin Taigaa

Heissan taas! Kuten jo varsakuumeisia varoitin edellisen postauksen lopussa, täältä tulee Inkerin pikkusisko Taiga! Inkeri ja Taiga ovat siis puolisiskoksia, molemmat Saagasta, mutta Taiga on Archduke Kempistä ja Inkku Three Julysta.Käytiin äidin kanssa hakemassa meidän heppa-auto takaisin kotiin Rovaniemeltä. Vietettiin ukin luona kuitenkin muutama yö ja päästiin tallihommiin sielläkin. Mun ukki melkein 70v on sinne omin kätösin rakentanut itselleen tallin! :D Saaga (meidän tallissa asunut, lähti viime keväänä) ja Taiga ovat siis ukkini hevosia.


Luonteeltaan sisarukset ovat kuin yö ja päivä. Inkku on kyllä järkeistynyt kesän aikana, mutta se on aina kävellyt ihmisen perässä minne tarvii ja muutenkin ollut tosi kiltti varsa, vaikka tosi arka. Taiga ei ole arkaa nähnytkään. Aidan takaa uskaltaa ihmisellekin uhitella ja mullekin käänsi jo peränsä kun sitä käytävällä harjasin. Ukki saa siitä oikein Saaga II:sen itselleen.. :D Saagahan oli aina itsepäinen ja vähän omalaatuinen tamma, mutta kun se sai ensimmäisen varsan se tasottui tosi paljon.


Oma lempparikuva Taigasta !

Taiga on syntynyt huhtikuun viimeisinä päivinä, joten ikää löytyy vasta kolme kuukautta ja risat. Narun päässä se kävelee nätisti ja osaa kyllä käytöstavat, mutta luonnetta siitä löytyy. Enpä siitä kauheasti osaa sanoa, ihanan pörröinen se on, mutta mielummin tuon kiltin Inkerin kanssa pelaan.. :D Mainittakoon vielä sen jalkojen erikoinen väritys! Ne on mustat (valkoiset sukat joissain jaloissa), mutta ne on täynnä beigejä laikkuja !


Saagamamma :)

Katsokaa nyt noita kinttuja ! :D


Onni huokaisi tänään helpotuksesta, kun seppä kävi pistämässä monot jalkaan. Heti se käveli normaalia vauhtia takaisin tarhaan ja pysty muutenkin kävelemään paremmin. Ei ota säteet maahan, niin eihän se satu sitten enää samanlailla. Kävelyhän oli tuossa pihalla jo hyvin vaivalloista ja näki, että kipeää se teki. Käydään tänään vielä metsäpoluilla kävelemässä ja hoidetaan säteet ensimmäistä kertaa rasvoilla sun muilla. Katsotaan mihin suuntaan lähdetään menemään..!

Ollaan alettu etsimään myös koulusatulaa. Eikä ole Onnin selkään ihan helppo löytää sopivaa, kun sen säkä on niin valtava! Ja asiaahan vaikeuttaa se, että minä vaadin ruskean satulan.. :D Eikä sitä rahaakaan ole liikaa siihen satulaan sijoittaa.. Cliffin Barnspy ei ollut yhtään hyvä, tänään haetaan yksi vai kaksiko niitä tulee sovitettavaksi ja ensi viikolla luultavasti saadaan taas yksi.


Laadukkaita puhelin kuvia tarjolla.. Onni pääsi tyhjään tarhaan napostelemaan kun minä siivosin sen tarhaa :)

Hauskaa päivää vaan kaikille! Meikä lähtee hakemaan satulaa ja leipomaan piirakkaa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti