perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kuvaa kuvan perään

Nyt vihdoin niitä jo kauan sitten luvattuja kuvia ja muutamat extrakuvat!


Inkeri



Jusu

Päivittelen meidän facebook sivua enemmän kuin blogia ja siellä onkin tullut muutamat päivitykset jaettua. Suurin uutinen meidän tallin osalta on Inkerin lähteminen Lappiin. Se lähti pikkusiskon luo treenaamaan, saa juosta siellä porojen kanssa. :D Vaikka ihan alkuperäinen suunnitelma oli vain viedä yksi hevonen pois, lähti sieltä matkaan toinen. Nimittäin jo blogissakin ennen näkynyt, Inkerin äiti, Saaga! Saaga olisi tarkoitus siementää ja orivaihtoehtoja on jo muutama, minä olen jo yhteen mieltynyt, mutta äidin päätöshän tuo on. Yhdestä orista mahdollisesti joku päivä kuvia blogiin, sillä kävimme sitä oriasemalla ihastelemassa!




Ostin kameraani uuden objektiivin, (vähän) käytetyn Canon EF 85mm f/1.8. Alussa vähän mietitytti, kun kuvanvakaajaa ei löytynyt eikä tarvinut zoomaillakaan, mutta kuvanvakaajaa en ole kaivannut eikä tuo zoomikaan hirveästi häiritse. Ero oli kuitenkin huikea, ihanan valoisia kuvia! :)

Hullumiehen "hymy" uudella putkella kuvattuna
Lapin reissu sujui.. "Pit stopin" kautta hyvin. Inkeri käveli suoraa autoon ja matkusti koko matkan stressaamatta juuri ollenkaan, mikä oli ihan mahtava plussa, sillä on ollut hyvät opettajat!
Oltiin körötelty jo Oulun ohi ja matkan loppu alkoi jo ihanasti häämöttää, kunnes auto alkoi pitää kummallista jumputusta. Pysähdyttiin ja tarkastettiin renkaat, kaikki vaikutti olevan ok, joten jatkettiin ajamista. Heti kuitenkin soittoa ukille, joka heti sanoi, että siellä on se Kärkkäinen Ii:ssä, siellä on korjaamo. Jäätiin puhelun aikana jonkun 40kmh traktorin taakse köröttelemään ja kun Kärkkäinen mainittiin, ei mennyt varmaan kuin kilometri ja käännyttiinkin jo niiden pihaan.

Onneksemme siinä oli joku pienkonekorjaamo ja heiltä löytyi 5 tonnin nosturi. Hevonen, joka ei ole koskaan ollut hevosautossa tuntia pidempään ja on vasta 2v. seisoi autossa, vaikka se nostettiin ilmaan nosturilla. Hieno tamma <3 Toisen takarenkaan pultit oli kaikki löysällä! Ei olisi kauaa tarvinut ajella, kun renkaat olisi lähtenyt omille teilleen.. No, loppumatka sujui ongelmitta, samoin kotimatka, vaikka pitikin pysähdellä usein tsekkaamaan pultit, ettei ole löystynyt.

Tallikisu Peikko
Oulussa!

Magicberry "Taiga" (Archduke Kemp - Goldberry Broline - Juliano Star) on tosi tomera tamma.

Siellä se poni killuu :D
Sinne jäi Rovaniemelle, toivottavasti menee kaikki hyvin!

Kotona on tällä hetkellä kaksi nuorta oripoikaa kahden ruunan sijasta.. ;) Jusulla ja Onnilla meni hormonit sekasin, kun tamma tuli taloon ! Autossa kurkkimassa siis Saaga.

2 kommenttia: