tiistai 5. toukokuuta 2015

Kehityskaari part2

Jatketaan siitä mihin edellisessä jäätiin! Päästiin vasta parin viikon päähän, joten siitä jatketaan.
Ollut meillä seuraavissa kuvissa 4 viikkoa ja risat, kuten alemmasta kuvasta huomaa, se ihmeellinen ihottuma (jos sitä voi siksi kutsua) pepusta on häipynyt ja se mitä ei niin huomaa, häntä alkaa tuuhentua. Alettiin saada kiinni rytmistä esteitä 1x viikko. Onni alkoi pikkuhiljaa piristyä. :)


8.9.-14
13.9.
16.9.
Pitkän aikaa mentiin samalla ruokinnalla tosin pikkuhiljaa tavaraa lisäillen. Alettiin päästä "normaaleihin" määriin mm. kivennäisten ja pellavan kanssa.
Ratsastaessa alkoi löytyä yhteinen sävel. Maastossa Onni testasi (ja joskus oikeasti pelkäsikin sitä mitä karkuun kääntyi) välillä heittämällä ympäri ja kun siitä ei päästänyt lähtemään, se jäi paikalleen hyppimään. Alussa ympäri kääntyminen olikin melkein joka toisen kerran juttu, mutta yleensä karjaisu ja pyyntö eteenpäin riitti saamaan herran kuriin. Välillä jouduttiin peruuttamaan pelottavien asioiden ohi, mulla ei ole tapana antaa hevoselle periksi.. :D

20.9. Kolmas koulutunti


Kaiken kaikkiaan sitä jo parin-kolmen kuukauden päästä näki hevosessa muutosta. Lihasta oli saatu, eikä se niin pahasti ollut laihakaan. Eihän se vielä ollut lähellä sitä mihin tavoite oli, mutta suunta oli oikea. Onni alkoi muutenkin olla elämäniloisempi ja pirteämpi, siitä tuli myös paljon seurallisempi. :) Marraskuussa otettiin kuvia pellolla, juurikin kehityksen näkemisen takia.
Kun Onni alkoi vahvistua ja voimistua, alkoi esteillä tulla turhan paljon vauhtia (myös lumen tulo aiheutti hyppytaukoa, joka kasaannutti hyppyintoa).
Ostettiin myös micklem suitset, joilla hevonen tuntui varsinkin ensimmäisillä kerroilla tasaisemmalta suustaan ja päästään ylipäänsä.

Tämä juurikin sellaiselta päivältä, kun omat voimat loppui ja hevonen vaan meni.. :D


Sitten on pitkä tauko ilman kunnon ratsastuskuvia ja muitakin kuvia löytyi niukasti, mutta pari löysin kuukausilta joulukuu-helmikuu. Vaihdoin talvella maastoon montéohjat, joilla sain tarvittaessa paremmin kiinni. Hevosessa alkoi olla jo sen verran voimaa, että kunnolla laukatessa halusin olla varma siitä, että saan sen vauhdin himmattuakin. :D
Lopputalvella päästiin tekemään töitä hankeen! Ehdittiin ratsastamaan siellä 5 viikkoa ennen kuin lumi suli ja pelloista tuli taas niin epätasaisia, ettei hommassa ollut enää järkeä. Saatiin hyvä voima treeni ennen kevään tuloa. :)


Jätän vielä kolmanteen postaukseen viimeiset pari kuukautta, sillä ne ovat olleet taas kuvarikkaampia kuin joulun jälkeiset kuut.
Kyllä näissä alkaa jo nähdä hepan muutosta, kun vaan saisi kuviin kaapattua senkin kuinka se on piristynyt. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti