keskiviikko 10. elokuuta 2016

Nokian ryhmänäyttely 6.8.16

Meidän - tai äidin - oma kasvatti I'mLeani's Achachak eli Hugo oli lauantaina ensimmäisissä virallisissa näyttelyissään. Näyttelyt olivat Nokialla, tuomarina meillä oli Harry Tast. Kahdestakin eri suusta olin kuullut hänen olevan tiukka tuomari, joten en ehkä osannut odottaa paljoa.

Meiltä ilmoitettiin myös Luna, mutta se hommasi itselleen haavan tassuunsa ja ontui jalkaa, eikä "EVA:n" hakeminen tuntunut kovin hyvältä. :D Harmi sinänsä, sillä Luna on vähän eri tyyppinen kuin paikalla olleet muut nartut ja olisi säkällä voinut vaikka pärjätä. Bullmastiffeja oli ilmoitettu vain 6 ja Lunan jäädessä pois Hugolla oli 4 vastusta päihitettävänä. Kaiken lisäksi kaikki 4 olivat narttuja eli varsinaisesti Hugon ja sertin välissä ei seissyt yhtäkään koiraa.

Ennen kehää Hugoa ei kiinnostanut perusnamit yhtään. Käytiinkin äkkiä näyttelypaikalla hakemassa jotain haisevaa herkkua ja kehään mennessä jätkä tsemppasi hienosti ja esiintyi edukseen. Näyttelyt on enemmän Hugon kuin Lunan juttu, Hugo osaa pitää kehässäkin vähän hauskaa siinä missä Luna väsyneesti raahaa itseään ympäri kehää. Lunan kanssa ajatus olisikin vain metsästää viimeinen serti ja lopettaa siihen.

"Anna heti tänne se nami!"

Juostiin ensin kehä ympäri, jonka jälkeen seisotin tuomarin pöydän eteen. En asetellut Hugoa yhtään, se osaa aika hyvin itse etsiä luonnollisen asennon. Hugo saakin seistä vapaasti, sillä se on luonnostaan hyvin ryhdikäs tyyppi. Hugo antoi nätisti katsoa hampaat ja kohtasi tuomarin muutenkin hyvin rauhallisesti. Seisotuksen jälkeen juoksin vielä kulmaan ja ympäri. Sitten kuulin kun tuomari sanoi kehätoimitsijalle erinomainen ja sa ja niin edelleen. Kerta heitolla Hugosta tuli paras uros sertin kera! Mahtavaa!


Juoksuun lähdettiin ainakin hyvällä draivilla :DKatselin vähän sivusilmällä narttujen arvostelua, yhtäkään sa:n saanutta ei tänään heistä löytynyt ja me saatiin Hugon kanssa "koko potti kotiin"! Meidät huudettiin vielä kehään hakemaan ROP ja juoksemaan kunniakierros! Ryhmäkehissä ei tullut menestystä, mutta on kyllä jotenkin siistiä aina edustaa koko rotua!
Tästäkö se sitten lähtee? Nyt kun luukut on auki niin mennään sitten ryminällä! ;) No ei vais, katsellaan jos tänä vuonna löytyisi vielä joku toinen näyttely ja sitten varmaan odotellaan seuraavaa vuotta. Tästä vielä jätkän hieno arvostelu:

"15kk, erinomainen tyyppi. Tasapainoiset jäntevät linjat rungossa. Komea ryhti. Päässä oikeat mittasuhteet. Reilu alapurenta. Väljät sieraimet. Hyvä raajarakenne. Erinom. tiiviit käpälät. Joustavat täysin säännölliset liikkeet. Hieno temperamentti."
ERI 1 SA PU1 SERT ROP

2 kommenttia:

  1. Hyvä Hugo! :) Seuraan sun blogia sekä koira- että heppauutisten toivossa. Ei olla tavattu, mutta kävin teidän kotona viime syksynä tutustumassa bullmastiffeihin. Teidän koirat on aivan ihania! :) Eikä hevosissakaan mitään vikaa ollut, pääsin rapsuttamaan "pientä" Onnia.

    VastaaPoista
  2. Vautsi, onnea teille! :)

    Ps. riimua ei edelleen ole näkynyt ;)

    VastaaPoista