tiistai 24. toukokuuta 2016

Jumppasarjaa

Viime perjantai oli hyppypäivä! Rakensin äidin kanssa kentälle 5 esteen jumppasarjan ja lisäksi yhden yksittäisen esteen toiselle sivulle. Jumppasarja oli kaavalla puomi-ristikko-pysty-ristikko-puomi, eli esteiden korkeus nousi keskelle. Tätä käytettiin paljon Saksassa ja halusin kokeilla sitä Onninkin kanssa.

Verkkailin kaikissa askellajeissa ja yksittäisellä ristikolla. Tein muutamia siirtymiä ja yritin keskittyä nostamaan laukan oikealla hetkellä (on muuten ihan pirun vaikeaa, olen aina myöhässä! :p). Ristikolle lähestymiset meni vaihtelevasti, sain pari kertaa paikan ihan okei.
Sää oli todella ihana, kello oli jo kahdeksan kun tultiin takaisin, mutta lämpöä riitti juuri sopivasti, aurinko paistoi eikä tuulikaan käynyt.

Oikea ranne pysyy ihan ok, mutta vasen ranne vääntyy ja kääntyy. Seuraava asia virheiden korjaus -listalle.. :p

Siirryin sitten jumppasarjalle. Oma tavoite oli pysyä melko pystyssä, esteet ei ollut suuria. Tässä onnistuin aika kivasti. Toisinaan ohjaa olisin voinut antaa pikkusen enemmän, mutta hyvin se kuitenkin suoritti noinkin. Ensimmäiset kerrat tultiin puomille vähän hassusti, ja säädettiin välejä paremmaksi.Yleensä alastulo kuvat on kamalia, mutta tämä on kyllä jotenkin hauska! :D

Vasempaan kierrokseen löysin aika kivan rytmin sisään tuotaessa. Tein puolipidätteen 1-2 askelta ennen puomia ja tadaa, sain askeleen sopimaan puomille juuri sopivasti. Sitten löytyikin ongelma, Onni työntyy jumppasarjan ajan koko ajan sisälle ja viimeisen puomin yli tultiin monta kertaa ihan vasemmasta reunasta. Yritin korjata ohjaamalla keskemmälle ja sain vastineeksi laukanvaihdon puomilla. Sitten muistin katsoa eteen. Kappas! Hevonenhan jatkaa suoraa koko linjan ajan ja sen jälkeen, eikä vaihda laukkaa! :D On se kumma, ettei 15 ratsastusvuoden jälkeen osaa katsoa ETEEN! :p

Muskeli Make :D

Ei tarvi osuu maahan ku ilmastaki voi ponnistaa?Lopussa tulin sarjan vielä pari kertaa oikealle ja perään yksittäisen esteen, joka nostettiin pystyksi. Onni tuli koko ajan tosi rauhassa ja vähän enemmän vasempaan reunaan. Kolmannella kerralla tulin pelkän pystyn ja sain pojan keskelle estettä. Keventelin ja taivuttelin tuon jälkeen kentällä hetken, ennen kun aloin kävellä.

Hymyä pukkaa AINA hypätessä :D


Nää kuvat harmillisesti kaikki vähän epätarkkoja :/Sunnuntaina vietiin Onni laitsalle, mutta sattuneista syistä se haettiin kotiin jo seuraavana päivänä. :p Se pääsee laitumelle luultavasti myöhemmin, mutta viettää nyt ainakin pari viikkoa vielä kotona. Kuvia tulossa tuosta reissusta kuitenkin myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti