perjantai 15. heinäkuuta 2016

Harjoituksena koulurata

Meillä oli eilen, torstaina, koulurataharjoitukset. Olin päättänyt, että jos hevonen toimii tiistaina, voin mennä C:n lisäksi B merkin kouluohjelman. No tiistaina ei toiminut, hevosella ei ollut ehkä paras mahdollinen päivä, mutta mun alkuverkka ei todellakaan ollut sitä parasta. Keskiviikkona Onni sai olla vapaalla, sillä herra on parhaimmillaan kentällä kun on saanut chillata edellisen päivän!


#Onniaeikiinnosta

Mun verkka alkoi vasta 18:20, mutta lähdettiin hakemaan heppa jo puoli neljältä laitumesta. Harjailtiin se, laitettiin vähän shine:a, letitin hännän ja leikkasin siilin. Hain Julian meille ennen starttia ja näin sain kaverin ja hovikuvaajan paikalle. :)
Matkaan päästiin 16:45. "Kisa"paikka on siis n. 4 km päässä meiltä ja halusin kävellä sinne, pitkät alkukäynnit ei tee yhtään pahaa! Kaiken lisäksi meidän hevosauto myytiin, eikä uutta kuljetuskaveria ole vielä saatu. :D


Kai sitä kahden vuoden jälkeen täytyy noiden takajalkojenkin alkaa tehdä hommia :D

"Omg tuolla on jellonia tai jotain..!"




Onnille ei riitä 20min verkka, joten n. tunti ennen meidän varsinaista verryttelyä saavuttiin tuohon kentälle, missä ollaan käyty muutenkin (siitä on kisapaikalle noin kilometrin verran). Verryttelin siinä n. 20 minuuttia kaikissa askellajeissa, tein muutamia siirtymisiä ja ratsastelin radan osia. Onni tuli yllättävän helposti lyhyellä ohjalla ylös ilman sitä vetokilpailun tunnetta ja oli muutenkin tosi kiva ratsastella. Käpyteltiin sitten ottamaan muutamat kivat yhteiskuvat koivukujalle ja suunnattiin sitten varsinaiseen verkkaan. Näytin ensin kaikki kentän pelottavat kohdat ja jatkoin samalla linjalla toisessa verkassa.
Yhteiskuvat tulee omaan postaukseen! Muuten tästä tulee tooooosi pitkä. :D

Hetkeksi pääsi omakin jalka karkaamaan. :D







Rata kokonaisuudessa sujui hyvin, omasta mielestäni tasaisin ja siistein rata mitä ollaan tehty, vaikka parhaita prosentteja tästä ei irronutkaan! Ylivoimaisin numero paperissa on 6,5, mutta numeroita on 5,5-7, tuomari on kuulemma aika tiukka, eli saan olla ihan tyytyväinen rataan. Ilokseni saatiin ensimmäisestä laukannostosta 7 ja samoin yhdestä askeleenpidennyksestä. Olen työstänyt viimeaikoina paljon nimenomaan nostoja, että saisin ne sujumaan paremmin ja samoin askeleen pidennyksiä. Pikkuhiljaa paranee.. Oma istunta pysyy koulusatulassa tänä päivänä jo ihan siedettävästi kasassa, ei enää hirvitä julkaista ratsastuskuvia omalta osalta.. :D






Olen erityisen iloinen tuosta askeleenpidennys keventämättä, sillä sehän lähti jopa eteenpäin! Pientä hyytymistä loppua kohden, mutta muistan kun se jäi aikanaan Vahannassa ja myöskin viime syksynä hyvin vaisuksi. Pysähtyminen tuli lähes tasajaloin ja peruutus lähti kerrankin suoraa! Radassa oli omasta mielestäni paljon positiivista ja paperissakin luki lopussa: "Hyvin ratsastettu!" hymynaaman kera. :D Prosentteja ropisi radasta tasan 64%. Tuossa vielä alla rata videolla, kuvat oli kaikki verkasta!

Onniakin hymyilytti..:)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti