lauantai 30. heinäkuuta 2016

Esterataharkat TO 28.7.

Torstaina vietettiin aikaa Pipuran esterataharjoituksissa samaisella tilalla kuin kaksi viikkoa sitten kouluharkoissa. Kun hain Onnin laitumesta talliin, se melkein nukkui käytävällä. Halusin olla paikalla jo 17:40 (verkka alkoi 18:00 ja radan kävely oli ennen sitä), varasin matkaan 55min. Hyvä että varasin, sillä herra käveli taas niiiin hitaasti, että matkaan kului 50min. Matkalla näkyi myös tuttuja, nimittäin Nikke Nokkela oli tien vieressä laitumella! Olipa hauska nähdä pikkuruunaa taas. :)

Innostunut lenkille lähtijä :p

Niketin ja Onni <3

Paikalle päästyä sainkin käydä kävelemässä radan heti, sillä se alkoi olla rakennettu. Onnia pidettiin kiinni 'henkilökunnan' toimesta, joten ei sentään hevosen kanssa tarvinut sitä kävellä. Kolme tosi tiukkaa kurvia ja kahdelle vikalle kivat pitkät tiet, että sai ratsastaa vähän eteen.

Numero jälleen sillä puolen, mistä hypätään. Matkan omin jaloin mitatut.


Verkkailin aika rauhakseen ja vähän sileällä. Muutamia siirtymisiä, välillä vähän eteen ja välillä lyhentelin. Oikealle verkkaeste oli este nro 2 ja vasemmalle 8, oikeasta kierroksesta aloitettiin. Hyppäsin kummankin esteen 4 kertaa. Aloitettiin korkeudesta 65-70cm ja siitä nostettiin aina 90cm asti. Meitä oli vain neljä ratsukkoa (eri korkeuksissa tosin), joten verkattiin kaikki samassa. 
Okserille olisi riittänyt kolmekin hyppyä (8), mutta ensimmäisellä Onni kolautti takapuomi ja halusin sitten tulla sen vielä uudestaan. Se olikin ainoa kerta kun puomit heilahti.

Päivästä on kaksi hyvää kuvaa, tämä ja perus hyppykuva, muut on tosi epätarkkoja.. :p

Kisarata oli siis 90cm. Jouduin odottelemaan puolisen tuntia omaa vuoroani ja sen ajan käppäilin rauhakseen pihassa. Hyppäsin vielä kakkosen ennen rataa. Kun pilli vihelsi, se rauhallinen Onni innostui ja suuntasi korvat pystyssä ensimmäiselle esteelle. Kyllä se tietää, koska ollaan radalla! Ykkönen ja kakkonen tuli ihan hyvin ja sitten alkoi se keskittyminen siihen kääntymiseen.. :D

Kakkoselta kolmoselle tie tuli tosi tiukaksi ja tuntui ihan kun oltaisi käännytty paikallaan. Pyysinkin tiukan kurvin jälkeen esteellä vähän maiskauttamalla eteen, ettei tarvisi hypätä paikaltaan. Jäin hieman jälkeen ja ohjat piteni hypyssä, mutta nelosen jälkeen sain niitä taas korjattua. Vitoselle oli hieman suurempi käännös, vaikkakin tiukka sekin. Kutoselle oli taas tiukkaa, mutta hyvin Onni kuuntelee vaikka onkin vahvasti ohjalla. Seiskallekin mulla oli tarkoitus laskea askeleet mutta yllätys en muistanut siihen keskittyä. :p Kasille ja ysille ratsastin eteen ja tasapainotin vain lähestyessä muutamilla puolipidätteillä.

Ei tietoakaan aiemmasta puomin kolautuksesta ! :D

Käteen jäi jälleen puhdas ja mielestäni ihan hyvä rata! Hevonenkin vaikutti iloiselta. Onni saikin kehuja toisen ratsukon taustajoukolta, oli kuulemman kivan näkönen hevonen. :)
Kotimatkalla meidän suitsien poskiremmi meni poikki (matkaa oli jäljellä reilu 3km) ja soitin äitiä tuomaan toiset suitset. Vaihdettiin suitset Niken laitumen vieressä ja jatkettiin matkaa. Kotona hevonen sai ansaitun ruokansa samalla kun seisoi letkuissa, ja pääsi sitten takaisin laitumelle Saagan luo! Meikäläinen oli kotona n. klo 21, eli jälleen tuli aika pitkä päivä (lähdin hakemaan hevosta vähän vaille neljä). No, otetaan loppuviikko rauhakseen. ;)

Värväsin itselleni "jo" kyydin sunnuntain kunkkareihin, eli näen ainakin Huin vikan lähdön! Ja onhan tuonne aina mukava päästä, isot ravit ja siisti tunnelma. :) Tässä vielä pari epätarkkaa kuvaa radalta, klikkaamalla saa suuremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti